از مهمترین موارد نگه داری صحیح و اصولی پکیج هواگیری به موقع و صحیح آن است، شما با هواگیری پکیج می توانید کارایی آن را تا حد بسیار بالایی افزایش دهید و از هزینه های اضافی به راحتی کاسته و جلوگیری کنید. با ما همراه باشید تا به اتفاق به آموزش هواگیری پکیج و دلیل انجام آن بپردازیم.
دلیل خالی کردن هوا پکیج
سوالی که مطرح می شود این است که دلیل خالی کردن هوای پکیج چیست؟ مساله مهم این است که هوای داخل دستگاه های پکیج در عملکرد سیستم اختلال ایجاد می کند و موجب به هم خوردن تنظیم دمای آب توسط پکیج می شود.
هنگامی در دستگاه های پکیج آب با تغییر دما مواجه می شود و به گرم یا سرد تغییر دما می دهد به گونه ای که دمای آن ثابت و مطابق انتظار نیست این موضوع بیانگر آن است که هوای درون لوله ها در عملکرد دستگاه تاثیرگذار بوده است.
باید این موضوع را فراموش نکنیم که حجم زیادی از مشکلاتی که به عدم تنظیم دمای آب در پکیج منجر می شوند می توانند منشاء دیگری داشته باشند و این مشکل ناشی از خرابی برخی دیگر از قطعات پکیج می باشند.
وجود هوا در سیستم فقط یکی از عوامل برهم خوردگی تنظیم دمای آب پکیج است. عدم هواگیری به موقع پکیج ممکن است موجب بروز مشکلات زیر شود:
- گرم و سرد شدن آب دستگاه هنگام خروج
- به وجود آوردن صدا های نا هنجار و بعضا اذیت کننده
- بالا بیش از حد دمای آب چه درسرما و چه گرما
- کار نکردن و روشن نشدن پکیج
- مشکل تعادل دمایی در دستگاه
همانطور که اشاره شد هواگیری اصولی و سر موقع پکیج عمر و بازده کاری دستگاه را به شدت افزایش می دهد.
همچنین این کار هزینه های مصرف انرژی را تا حد قابل قبولی می کاهد.
در ساختمان های قدیمی که لوله کشی شوفاژ با لوله هایی با جنس فلز انجام می شده، نیاز به هواگیری بیشتر است.
علت هوا گیری در ساختمان های قدیمی بیشتر وجود هوا در لوله های فلزی به دلیل اکسید شدن لوله ها به دلیل مجاورت با هوا و آب است.
از آنجایی گردش آب در سیستم لوله کشی پکیج و رادیاتور معمولا در پایین سیستم در جریان می باشد، سیستم لوله کشی شوفاژ ساختمان ها معمولا در طبقات پایین نیاز به هواگیری پیدا می کند.
آموزش کاربردی و ساده طریقه هواگیری پکیج
حتما توصیه می کنیم که اگر اولین بار است اقدام به هواگیری می کنید مراحل را با دقت بخوانید و به صورت صحیح آن ها را پیاده کنید.
به طور کلی همه پکیج ها از همه برند ها از یک اصل و راه حل مشخص برای هواگیری پکیج و همچنین هواگیری رادیاتور پکیج پیروی میکنند.
شما تنها کافی است با توجه به دستورالعمل زیر مراحل را پیش ببرید.
- توجه کنید که فشار صفحه بار (bar) باید روی عدد دو باشد. به این دلیل کخ بعد از تخلیه هوا، با افت فشار زیادی مواجه خواهید شد.
- پکیج را روی حالت خاموش یا استند بای قرار دهید.
- حالا نوبت آن است که هواگیری کنید.
روش هواگیری رادیاتور چگونه است؟
بعد از این که مراحل بالا را انجام دادید و مسائل مختلف را بررسی کردید نوبت هواگیری است پیشنهاد می شود که از نزدیک ترین رادیاتور به پکیج شروع به هوا گیری کنید.
هرچن این مساله اهمیت بالایی ندارد ولی استاندارد های این موضوع شما توصیه به انجام دادن این کار می کنند. پیشنهاد می شود به دلیل جریان سریع آب گرم، رادیاتور اول را هواگیری کنید و در مراحل بعدی روی شوفاژهای دیگر این عمل را تکرار کنید.
به طور کلی مراحل هوا گیری به ترتیب زیر می باشد:
- در ابتدا شیر آب گرم را باز کنید تا به واسطه این موضوع پکیج شما شروع به کار کند.
- بعد از اینکه شیر هواگیری رادیاتور را پیدا کردید که معمولا این شیرها انتهای پمپ پکیج قرار دارند، آن را با پیچ گوشتی یا پیچ هواگیری و خلاف عقربه ساعت باز کنید.
- با باز کردن تدریجی پیچ هوای داغ کم کم به بیرون نشت پیدا می کند. پس بهتر است از یک دستمال با جذب حرارت بالا برای ایمنی بیشتر خودتان استفاده کنید.
- شما می توانید از یک ظرف برای جمع کردن آب هایی که از پکیج تخلیه می شود استفاده کنید.
- این نکته را نباید فراموش کنید که در ابتدای هواگیری سر و صدا و فشار آب داغ بسیار بالا است که به مرور از حجم این موضوع کاسته می شود.
- هوا گیری شما به اتمام رسید
- با انجام مرحله آخر، میتوانید پکیج دیواری را روشن کنید.
سخن پایانی
هدف از این مقاله این بود که بتوانید به صورت ساده اقدام به هواگیری پکیجتان کنید تا با بالا بردن بازده و کارایی آن از هزینه های اضافی جلوگیری کنید، حتما و حتما در طی انجام مراحل ذکر شده در مقاله نکات ایمنی را رعایت کنید.